OM SIDAN

img

Webbmaster

och ansvarig för sidan är Kerstin Jönhagen

Jag är inte officiell representant för något tempel.

Materialet på denna hemsida består dels av texter som jag skrivit själv, dels av texter som jag översatt eller fått tillstånd att publicera av respektive författare. De texter jag översatt har jag valt för att jag själv har haft nytta av dem och för att författarna/översättare av palitexter har skänkt dem som dhammagåva att användas fritt. Copyrighten © (1998 var det år då jag började med denna hemsida) till min sida innebär att också du fritt får använda text, bilder och ljud till ditt skolarbete, till att dela med dina vänner, att citera, att kopiera till din egen hemsida eller till din hårddisk.

Men du får inte använda materialet kommersiellt, inte ändra i texterna och du måste ange källan som är www.dhamma.se. Naturligtvis får du också fritt länka till min sida!

img

LÄSTEKNIK

Dhamma.se har som uppgift att informera om theravadabuddhism, förklara buddhistiska grundbegrepp och ge möjlighet att läsa buddhistiska texter och suttor på svenska.

Det är svårt att skriva om buddhistiska begrepp och termer utan att hänvisa till förklaringar via länkar till andra sidor. Sidorna skulle då ha ständiga upprepningar och sammanhanget i en sida skulle inte bli så tydligt. Nackdelen är kanske att vissa sidor kan verka svårlästa på grund av många länkar, som en läsare påpekar. Jag rekommenderar två sätt att läsa: Läs hela sidan utan att bry dig om alla länkar. Försök att inte "se" de understrukna orden eller meningarna utan läs bara vidare. Då får du sammanhang i texten. Du läser först en gång som under punkt 1. Sedan läser du en gång till och väljer fördjupning genom att klicka dig vidare genom länkarna.

HUR HITTAR JAG?

Utnyttja Startsidan

Innehållsförteckningen på startsidan anger i grova drag sidans uppbyggnad. Klicka på en underrubrik för att komma till en speciell avdelning. Även under de olika avdelningarna finns underrubriker att klicka vidare på

Utnyttja Sökfunktionen
  1. Stava rätt Buddha - inte Budda
  2. Rätt term Nibbana - inte nirvana
  3. Om du inte får resultat på din sökning: Sökmotern söker bara det exakta ordet. Använd då alfabetisk indexfunktion Som innehåller svar på några frågor

Jag svarar inte på frågor som rör skolarbeten


Tillbaks till startsidan